McDoyle Residence

Artful light and color.
Natural light and color.

See Construction Timeline >>

Compromising a new kitchen, living space, and deck, this renovation brings in natural light through generous new windows and clerestories. An elegantly curved roof rises above the kitchen island with seamlessly integrated glass on either end, creating a dynamic display of natural and artificial lighting. A large, horizontal opening enhances the living room with views to the back yard whereas fluted glass forms a vibrant yet private kitchen backsplash. An expansive ipe deck and custom steel trellis foster outdoor living while light shelves and other surfaces compliment each space. White oak, Alabama marble, Vermont soapstone, porcelain tile, and stainless steel accents contribute to a wholesome, well-crafted material palette.